Aanbevelingen

Aanbevelingen

Hout is een levend materiaal: het zet uit en krimpt onder invloed van luchtvochtigheid, het zogenaamde {werken} van het hout.

Belangrijk is daarom de luchtvochtigheidsgraad in de woning ca 50%. Bij een hogere of lagere luchtvochtigheid zullen de meubels gaan scheuren. Met name in de wintermaanden kan de luchtvochtigheid sterk dalen. Probeer de luchtvochtigheid daarom altijd op pijl te houden.

  • De meubels kunnen het best niet direct bij een warmtebron of direct zonlicht geplaatst worden.
  • Onder pannen, bekers, koffiepotten, etc, raden we aan onderzetters te gebruiken.
  • Indien er vloeistof gemorst wordt, deze zo snel mogelijk afnemen met een droge doek.
  • Om eventuele beschadigingen aan de vloer te voorkomen, raden wij aan de onderzijden van de poten te voorzien van vilt.

 

Eigenschappen

Het voor uw meubel gebruikte hout is een uniek natuurproduct dat na zorgvuldige selectie, op ambachtelijke wijze is verwerkt. Geen enkel hout is gelijk van vorm, structuur of kleur, zodat kleurschakeringen zelfs binnen één meubelstuk onvermijdelijk zijn. Kleurverschillen onderling en ten opzichte van het showroom model zijn daarom voor de hand liggend. Het meubel heeft bovendien een hand matige bewerking ondergaan, zodat er een rustiek uiterlijk is ontstaan.

 

Onderhoud

De meubel wordt onbehandeld uitgeleverd, u kunt de meubel behandelen met {HG beschermer voor onbehandelde houten meubels}.

Belangrijk is dat bij onandere, lak,olie of was soorten ook de onderkant van de tafelblad behandeld dient te worden, om kromtrekking en scheurvorming te voorkomen.

Raadpleeg voorafgaande aan deze behandeling altijd uw winkelier en volg de gebruikaanwijzing bij het door uw winkelier geadviseerde onderhoudsproduct.

Wij wensen u veel plezier met het de door uw gekozen meubelstuk.